Reactie Buffel blij met beterschap: "We hebben een goede stap gezet"

Robby Morren
Robby Morren
| 48 reacties
Buffel blij met beterschap: "We hebben een goede stap gezet"
Foto: © Photonews

Racing Genk kon niet winnen tegen Cercle, maar toch was er duidelijk vooruitgang zichtbaar ten opzichte van de partij tegen KV Mechelen. "Vooral qua mentaliteit en pressing", aldus Buffel.

Robby Morren in Genk

"We hebben een goede stap gezet qua mentaliteit en pressing", oordeelde de aanvoerder. "Over het algemeen stond het goed. Het is jammer dat we door één klein foutje -doelman Bizot trapte naast de bal, nvdr- punten verliezen."

Het was Buffel die de gelijkmaker scoorde, maar hij merkte ook een gebrek aan scherpte voor doel. "Ik probeer mijn steentje bij te dragen. Het is spijtig dat we op het einde onze tanden stuk beten op dit Cercle.  Zij vormden een goed blok en bij ons ontbrak het aan frisheid en finesse."

We moeten onze momenten kiezen

De middenvelder was lovend over nieuwkomers Okri en Kage. "Het zijn jongens die iets kunnen forceren. De trainer moet bekijken op welke manier hij die jongens best kan inpassen."

Genk drukte Cercle een hele poos op de eigen helft, maar Buffel weet dat je dit geen 90 minuten kan volhouden. "We wilden het publiek mee krijgen en dus moesten we pressie zetten, maar dat kan je geen hele wedstrijd lang doen. We moeten onze momenten nog meer kiezen.""

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties