UPDATE: Welke Europese tegenstanders komen uit de trommel voor de Belgische clubs?

Jens Jacobs
| 52 reacties
UPDATE: Welke Europese tegenstanders komen uit de trommel voor de Belgische clubs?
Foto: © Photonews

Vanmiddag wordt er geloot voor de play-offs van de Champions League en de Europa League. Club Brugge wacht wellicht een gunstige loting, Standard en Lokeren krijgen mogelijk een serieuze klepper voorgeschoteld.

Standard

De Rouches krijgen hoe dan ook een galamatch. Ze kunnen relatief relaxt voetballen, want ze belanden bij uitschakeling nog altijd in het vangnet van de Europa League. De 5 mogelijke tegenstanders op weg naar het kampioenenbal heten Arsenal, Napoli, Porto, Zenit en Bayer Leverkusen. De eerste is misschien de mooiste tegenstander, de laatste mogelijk de meest haalbare.

Club Brugge

Club Brugge gaat straks de trommels in als reekshoofd en is ondergebracht in groep 6. Midtjylland (Den), Stjarnan (Ijs), HNK Rijeka (Kro), Grasshoppers (Zwi), Zorya Luhansk (Oek) en FC Krasnodar (Rus) zijn de mogenlijke tegenstanders.

Voor Club is het belangrijk om FC Krasnodar te vermijden. De Russen hebben een flink budget en hebben met Joaozinho, Ari en Wanderson een aantal sterke Brazilianen rondlopen.

Lokeren

Voor Lokeren ligt het iets anders. De Waaslanders wonnen de beker en komen daarom nu pas het toernooi in. Aangezien zij geen Europese traditie hebben is hun coëfficiënt redelijk laag, zij zijn geen reekshoofd.

Lokeren staat dan ook sowieso voor een moeilijke opdracht. Zij zijn ingedeeld in groep 4 en kunnen Dinamo Moskou (Rus), Torino (Ita), Hull City (Eng), Celtic (Sch) of Lyon (Fra) loten. De poulefase bereiken zou dan ook een echte stunt zijn voor Peter Maes en zijn team.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties