Vader Origi legt de lat hoger: "Divock moet nu 25 matchen uitspelen"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 0 reacties
Vader Origi legt de lat hoger: "Divock moet nu 25 matchen uitspelen"
Foto: © photonews

Ook in de hoogste afdeling van Frankrijk wordt vanaf komend weekend weer gevoetbald. Vanuit Belgisch oogpunt is het vooral uitkijken naar de onderlinge strijd tussen aanvallers Michy Batshuayi en Divock Origi. Die laatste wil al het goeds van de wereldbeker bevestigen.

Heel de wereld leerde de kwieke Rode Duivel kennen tijdens de afgelopen mundial. Het leverde hem een transfer naar de Engelse topclub Liverpool op. "We zijn nog steeds enorm blij en trots met die stap hogerop", vertelt vader Mike Origi in gesprek met Voetbalkrant.com. "Dit jaar wil hij al het goeds van op het voorbije WK bevestigen, want je weet hoe snel de zaken in voetbal keren. Hij zal moeten presteren bij Lille om de spong te kunnen maken."

Presteren bij Lille om de sprong te maken

Nog een jaartje rijpen in de Ligue 1 lijkt de perfecte springplank voor hem? "Dit is ideaal", beaamt Origi. "Hij kent de mensen daar en blijft in een vertrouwde omgeving voetballen. Hij zal dit seizoen veel vaker als titularis kunnen starten. Dat is het belangrijkste. Hij moet nu 25 matchen de 90 minuten kunnen volmaken. Dat is niet gemakkelijk, maar wel noodzakelijk alvorens hij naar Liverpool gaat."

Eerder deze week raakte nog bekend dat the Reds Origi al van bij de Belgische U15 volgen. "Liverpool volgt hem, zoals ik het heb begrepen, al minstens drie jaar", aldus vader Origi. "Gesprekken met andere clubs waren er ook, maar Liverpool en de visie van de trainer (Brendan Rodgers, nvdr.) klonken zeer duidelijk. Dat was belangrijk voor Divock zijn keuze. Ze geven kansen om door te groeien en ambities waar te maken. Dit is de geschikte stap in zijn ontwikkeling." (DG)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties