Van den Brom kijkt terug: "Ik kon nog kampioen worden met Anderlecht"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 67 reacties
Van den Brom kijkt terug: "Ik kon nog kampioen worden met Anderlecht"
Foto: © photonews

John van den Brom werd aan het einde van vorig seizoen bedankt voor bewezen diensten bij RSC Anderlecht. Vijf maanden na zijn ontslag praat de Nederlander voor het eerst. "Maar een slecht woord over Anderlecht krijg ik niet door mijn strot", klinkt het.

De Nederlander heeft zijn ontslag inmiddels een plaats kunnen geven, maar zat lange tijd nog met één iets. “Dat ik mijn werk niet had mogen afmaken, dat zat mij lange tijd hoog. De trainerswissel sloeg aan, maar je weet niet of ik misschien ook kampioen had kunnen worden”, zegt van den Brom in Het Laatste Nieuws.

Op een gegeven moment werd van den Brom bij de voorzitter Roger Van den Stock thuis geroepen. “Ik had me voorgenomen om mij tot de laatste snik te verdedigen. Één van de zaken die ik aanhaalde, was: ‘Voorzitter, ik ben zeker dat we nog kampioen kunnen worden. Want tegen de topploegen spelen we beter en makkelijker.’”

Ik was kapot

“Maar de beslissing was intern al genomen en doorgesproken, zei Van den Stock. Het was trekken aan een dood paard. Ik ben opgestaan, schudde de hand van de voorzitter en van Herman, en ik ben naar de deur gelopen. Ik was kapot.”

Toch is van den Brom niet de man die zal natrappen in de richting van paars-wit. “Ik krijg het niet uit mijn strot: geen slecht woord over Anderlecht.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties