Reactie Monteyne tevreden met start RMP: "Bewijzen week na week dat we iets in onze mars hebben"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 2 reacties
Monteyne tevreden met start RMP: "Bewijzen week na week dat we iets in onze mars hebben"
Foto: © Photonews

Pieterjan Monteyne ruilde in de zomer degradant Bergen voor promovendus Mouscron-Peruwelz. De linksachter blikt na het punt op Lierse tevreden terug op de seizoensstart. Mouscron-Peruwelz prijkt in de middenmoot met vier op negen.

Sander De Graeve in Lier

"Vooraf was een puntje natuurlijk geen slecht resultaat", aldus de linksachter van Mouscron-Peruwelz. "Als je tien minuten voor tijd 1-2 op voorsprong staat, is het natuurlijk zuur dat je de drie punten niet kan meenemen. Details beslissen over het verlies van twee punten. Met tien minuten te gaan gaven we het nog weg. We moeten zo'n wedstrijd uitspelen, daar moeten we nog progressie maken."

Al bij al oogt het seizoensbegin van Mouscron-Peruwelz erg mooi met vier op negen. "Buiten alle verwachtingen waren het drie degelijke prestaties. We mogen fier zijn. Als dat goeie spel ook resulteert in punten, je kan ook goed zijn en géén punten pakken, is dat erg goed."

We geven niet snel op, bij Bergen gingen de kopjes sneller naar beneden

Mouscron-Peruwelz werd immers een moeilijk seizoen voorspeld. "We waren haast overal degradatiekandidaat nummer één. We spelen natuurlijk met erg veel onbekende Fransen. We bewijzen week na week dat we iets in onze mars hebben."

Vorig seizoen degradeerde Monteyne met Bergen, maar een vergelijking maken vindt hij moeilijk. "Elke speler heeft zijn eigen kwaliteiten. Iedereen is hier echt gemotiveerd, we geven niet snel op. Bij Bergen gingen de kopjes misschien iets sneller naar beneden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties