Fans Standard zijn het beu: "Duchâtelet antwoordt op niks meer"

Fans Standard zijn het beu: "Duchâtelet antwoordt op niks meer"
Foto: © Photonews

Dreigt er een nieuwe revolte in Luik? Gisteren kregen de supporters van Standard een ferme klap met de transfer van Steven Defour naar Anderlecht. Maar de ontevredenheid sluimert al een maand, want voorzitter Roland Duchâtelet hult zich in stilzwijgen.

Door Johan Walckiers

Het uitblijven van wezenlijke versterkingen begint de fans zwaar op de zenuwen te werken. Ze probeerden al verschillende keren contact te leggen met Duchâtelet, maar die geeft geen teken van leven meer. "We weten het niet meer", aldus Eddy Janssis van La Famille des Rouches. "Hij communiceert gewoon niet meer. Sinds een maand zijn alle communicatielijnen verbroken. Hij antwoordt niet op mails of neemt zijn telefoon niet op."

Als ze nu aan zijn kantoor staan, heeft hij het zelf gezocht

Een gevaarlijke situatie in het vurige Luik dus. Iedereen weet dat zo'n kruitvat maar een kort lontje heeft. "Tja, als ze nu aan zijn kantoor ineens gaan staan, heeft hij het zelf gezocht", aldus Janssis. "Hij zei vorig seizoen nog dat supporters een partner van de club moeten zijn... Wel, daar zien we niet veel meer van."

Defour is mondig, daar kan Duchâtelet niks mee doen

En Janssis ziet de onvrede ook aan de inschrijvingen voor de Champions League-match tegen Zenit. "Meneer Duchâtelet gaat het zien aan de toeschouwersaantallen denk ik. Bij mij zijn er 1 op 3 inschrijvingen en dat is zowat overal de tendens. Er is geen belangstelling voor die match."

En daarnaast is er de transfer van Defour die pijn deed. "Tuurlijk ligt dat gevoelig, maar ik wil geen commentaar geven op transfers van een andere ploeg. Eén ding misschien: Duchâtelet heeft geen interesse om zulke spelers terug te halen, want ze zijn mondig en daarmee kan hij niet doen wat hij wil", uit Janssis zijn frustratie.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties