Niemand verwacht blauw-zwarte nederlaag: "Maar voetbal is geen exacte wetenschap"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 32 reacties
Niemand verwacht blauw-zwarte nederlaag: "Maar voetbal is geen exacte wetenschap"
Foto: © Photonews

Brugge staat eventjes in het teken van dé derby. Vanavond nemen Club en Cercle het tegen elkaar op. Blauw-zwart wil alvast de rug rechten na het puntenverlies bij Zulte Waregem. "Al wordt het niet gemakkelijk tegen de buren", weet Michel Preud'homme.

Door Cédric De Volder

Club Brugge toonde zich afgelopen weekend kwetsbaar aan de Gaverbeek. Blauw-zwart leek de wedstrijd in handen te hebben, maar gaf uiteindelijk toch nog een doelpunt weg. Al is Michel Preud'homme het niet helemaal eens met die stelling. "Geen enkele ploeg zal dit seizoen elke wedstrijd winnen", aldus de veldheer. "Bovendien speelden we nog steeds op het veld van Zulte Waregem, hé. Francky Dury verloor dan wel onder anderen Thorgan Hazard en Davy De fauw, maar er staat nog steeds een geheel op het veld."

Al dachten de analisten van Extra Time daar afgelopen maandag toch anders over. "4-1-winst voor Essevee zou vorig seizoen niet overdreven geweest zijn." Ook daar lachte de Luikenaar eens goed mee. "Ik ga daar eerlijk over zijn: voor mij is dat cafépraat. Uiteindelijk is het allemaal zo slecht niet, hoor. Voor de start van het seizoen mikten we dan wel op een twaalf op twaalf, maar tien punten is ook degelijk. Of ik net als de voorzitter van mening ben dan we beter zijn dan vorig seizoen? De groep is ingespeeld op elkaar. Al blijf ik het herhalen: zonder alle afwezigen in play-off 1 pakten we vorig seizoen al de titel."

Ik blijf het herhalen: zonder alle afwezigen in PO1 pakten we vorig seizoen al de titel

Vorig seizoen slaagde Cercle erin om een derby te winnen. Dat lijkt vanavond geen optie voor de fans van blauw-zwart. "Niemand verwacht een nederlaag van Club Brugge, maar voetbal is geen exacte wetenschap, hé. Voor de volledigheid: vorig seizoen wonnen wij ook een derby. Het zal vanavond dan ook lastig worden om een gaatje te vinden in het collectief van Cercle."

"Maar we kregen deze keer meer tijd om de wedstrijd voor te bereiden", besluit Preud'homme. "Door de Europese wedstrijden moest ik soms spelers opstellen die geen enkele keer hadden getraind. Er zijn na een partij veel jongens met kwaaltjes, hé. Maar we hebben de luxe niet om iets te laten schieten. We mikken op het kampioenschap, maar ook de poulefase van de Europa League is een doel op zich."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties