Retro: Anderlecht heeft schrik van het spook in 't Kuipje

Retro: Anderlecht heeft schrik van het spook in 't Kuipje
Foto: © photonews

Als er één club is die zich met recht en reden 'het zwarte beest van Anderlecht' mag noemen, is het wel Westerlo. Een verplaatsing naar 't Kuipje jaagt de bestuurslui altijd wel serieus wat angst aan. Het verleden bewijst dat ze gelijk hebben...

1998-1999: 6-0

De stadionomroeper, Dirk Zeinstra, sprak toen de legendarische woorden: "Beste vrienden, koester dit moment, want dit maken we nooit meer mee."

1999-2000: 5-0

Zeinstra kreeg gelijk, al was het maar nipt. Want het jaar erop werd Anderlecht weer vernederd in 't Kuipje. Deze keer met 5-0 en daarmee vergalden ze het kampioenenfeestje van Aimé Anthuenis en co.

2010-2011: 2-0

Iakovenko zette op het uur een omstreden penalty om en Dekelver verdubbelde de score. Proto verbeterde wel het record van Jean Trappeniers, door 840 minuten ongeslagen te blijven. Maar dat was slechts een schrale troost.

2013-2014: 2-2 (4-3 na penalties)

Ze stonden zelfs nog niet terug op het hoogste niveau of het was vorig seizoen terug al prijs. Na een lamentabele vertoning vocht Anderlecht zich naar 2-2. In de strafschoppenreeks deed het zwarte beest echter weer zijn werk.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties