Moyes: "Ik heb niet de tijd gekregen om te slagen of te falen"

Jens Jacobs
| 7 reacties
Moyes: "Ik heb niet de tijd gekregen om te slagen of te falen"
Foto: © SC

Na zijn ontslag bij Manchester United hulde David Moyes zich lange tijd in stilzwijgen, nu komt hij terug op de pijnlijke periode.

In een gesprek met The Daily Mail beseft David Moyes hoe moeilijk zijn opdracht was. "Ik moest de grootste trainer uit de Engelse voetbalgeschiedenis opvolgen, nu zie ik dat dat een quasi onmogelijke opdracht was." De manier waarop hij zijn ontslag ontdekte ligt nog steeds op de maag van Moyes.

"Ik vernam via de media dat ik ontslagen zou zijn, maar ik geloofde er niks van. Dit is Manchester United, een club met het fatsoen om mij eerst op de hoogte te brengen. Toen bleek dat niemand zijn telefoon opnam bij de club begon het wel duidelijk te worden. Toen ik de ondervoorzitter te pakken kreeg zei die alleen me de volgende dag te willen spreken en wist ik genoeg natuurlijk."

Te weinig tijd

David Moyes werd door de teleurstellende resultaten na 10 maanden ontslagen, dat terwijl hij 11 jaar lang onafgebroken aan het roer had gestaan bij Everton, spijt heeft hij echter niet. "Ik moest de kans gewoon grijpen, bij Everton had ik er al veel uitgehaald en ik had de ervaring om het te proberen bij een club als United."

Dat het een volledig mislukt verhaal is wil hij niet zeggen. "Ik vind niet dat ik de tijd gekregen heb om te slagen noch te falen. Ik was bezig met de nodige veranderingen door te voeren, het was een project op lange termijn. Achja, ik ben nu klaar voor een nieuwe job. Waar? In Engeland of het buitenland, ik sta voor alles open."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties