Wilmots kritisch voor Hazard: "Hij moet leren zich meer pijn te doen"

Wilmots kritisch voor Hazard: "Hij moet leren zich meer pijn te doen"
Foto: © Photonews

Marc Wilmots is ook in HLN nog eens teruggekomen op het WK in Brazilië. En daarbij werd de nadruk gelegd op de wissel van Eden Hazard in de laatste wedstrijd tegen Argentinië. "Sorry, ik moet niet tegen Eden zeggen dat hij de beste en de mooiste is", aldus Wilmots.

In de slotfase tegen Argentinië haalde Wilmots Hazard naar de kant voor Chadli en wierp Van Buyten in de aanval. "Het was een buikgevoel. Ik geloofde niet dat Hazard nog iets kon forceren. Mijn redenering was: als we er in tachtig minuten niet doorheen kunnen over de grond, dan ook niet in negentig - dan gaan we maar door de lucht: Van Buyten en Lukaku centraal voorin, plus Chadli en Fellaini. Alles of niets, en het is niets geworden", aldus de bondscoach in de krant.

Hij moet fysiek nog stappen zetten

Wilmots was toen ook niet helemaal tevreden over de Chelsea-speler. "Ik heb hem verteld dat hij te veel wacht op de ballen met zijn rug naar doel. Terwijl zijn kwaliteit net is: met zijn gezicht naar doel op snelheid het één-tegen-één-duel aangaan."

Dat Wilmots met zijn wissel Hazard naar de buitenwereld toe een minder toernooi toedichtte, is niet bij hem opgekomen. "Sorry, ik ben er niet om tegen Eden te zeggen: 'Je bent de beste en de mooiste.' Eden is 23. Robben speelde zijn beste WK op zijn 31ste. Eden heeft nog tien jaar voor zich. Maar hij moet leren om zich meer pijn te doen. Hij moet fysiek nog stappen zetten. Hij vraagt te veel de bal in de voeten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties