Diederik Geypen
| 4 reacties

In Frankrijk werden zaterdagavond zes matchen afgehaspeld. Lille kon ook zonder goals van Divock Origi de punten thuishouden. Guillaume Gillet boekte met Bastia de eerste zege van het seizoen.

Bastia - Toulouse

De club uit Corsica ging - na de heibel van afgelopen week rond de kopstoot van zijn spits Brandao - op zoek naar de eerste driepunter van het seizoen. Voor de rust duwde Boudebouz de 1-0 vanop de stip binnen. Meteen genoeg voor de zege.

Lille - Lorient 2 - 0

Geen Divock Origi tussen de lijnen bij Lille. De aanvaller werd gespaard met het oog op de CL-return van aanstaande dinsdag tegen Porto en mocht pas na 73 minuten opdraven. Doelpunten volgden na de pauze. Delaplace (ex-Zulte Waregem) tekende voor de 1-0.  Kjær deed er nog eentje bij.

Guingamp - Marseille 0 - 1

Bij Marseille mocht Michy Batshuayi invallen na de rust. Hij stond amper op het veld toen de aanval voor de 0-1 bij hem begon. Na een prachtig vervolg werkte uiteindelijk teammaat Gignac af. Meteen ook de enige treffer van de partij.

Nice - Bordeaux 1 - 3

Julien Vercauteren (ex-Lierse) kreeg zijn eerste basisstek bij de thuisploeg. Die verzilverde hij ook door na 11 minuten zijn ploeggenoot Bosetti de 1-0 aan te reiken. Het bleek echter onvoldoende voor Nice dat met 1-3 de boot inging.