Reactie Defour maakt iedereen blij: "Hij brengt ons ideeën en persoonlijkheid bij"

Defour maakt iedereen blij: "Hij brengt ons ideeën en persoonlijkheid bij"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Steven Defour maakte een sterk debuut bij Anderlecht. Het was duidelijk dat hij de nieuwe patron is van de ploeg. In zijn eerste match ging hij zonder meer alle ballen opeisen voor de verdediging en nam de stilstaande fases voor zijn rekening.

Johan Walckiers in Anderlecht

Defour had niet lang nodig om de harten van de Anderlecht-fans te winnen. Reeds bij zijn eerste balconctact gingen de handen op elkaar. Een uur lang zou hij proberen de lijnen uit te zetten. "Hij zat goed in de match", vond Bram Nuytinck. "Hij probeert altijd te voetballen. Ik hou van dat soort spelers. Hij wil gewoon lekker voetballen."

Je ziet dat dit een topaankoop is

Zijn trainer zag wel nog een paar mankementen in de samenwerking met Youri Tielemans. "Ze moeten nog een evenwicht vinden. Soms gingen ze naar dezelfde bal toe terwijl de ene had moeten afhaken en de andere diep moest gaan. Maar je ziet direct dat dit een topaankoop is", vond Hasi. "Hij brengt ons ideeën, persoonlijkheid en betere stilstaande fases bij. Na een uur zat hij wel dood, maar dat is normaal. Defour en Mati zijn nog niet honderd procent. Dat zag je aan de manier waarop ze soms de bal verloren."

Fabrice N'Sakala zag dan weer een leider op het veld. "Hij neemt zijn verantwoordelijkheid en eist ballen op. Het is een echte patron. Tielemans was vandaag misschien wat minder, maar op termijn gaat dat een dodelijk duo worden", zag de Fransman.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties