Efficiënt Manchester City te sterk voor Liverpool

Caroline Tonnelier
| 12 reacties

Manchester City heeft de eerste topper van het seizoen in de Premier League vlot gewonnen. Liverpool werd met 3-1 naar huis gestuurd.

In de eerste helft was het allemaal nog niet erg overtuigend. Erg veel was er niet te beleven voor de pauze en de beste acties kwamen nog van Liverpool. Toch mocht de thuisploeg met een 1-0 voorsprong gaan rusten. Jovetic profiteerde van mistasten van Liverpool-aanwinst Alberto Moreno. Ook die andere nieuwkomer, Dejan Lovren, zag er niet al te best uit in deze fase.

Aguëro scoort na 23 seconden

Na uitstekend samenspel met Nasri was het opnieuw Jovetic die in de 55e minuut een tweede keer de weg naar de netten vond. Invaller Aguëro besliste de wedstrijd helemaal. Hij stond nog maar net op het veld toen hij de 3-0 voorbij Mignolet werkte. Jesus Navas, die even voordien was ingekomen, nam de assist op zich.

Wedstrijd gespeeld, na iets minder dan zeventig minuten, maar Liverpool slaagde er toch nog in een eerreder op het bord te zetten. Al had het daar wel de hulp van Zabaleta nodig. Na een redding van Hart ging de bal via zijn knie in doel.