Steven Martens reageert: "De bond is in de laatste drie jaar net professioneler geworden"

Stijn Rosiers
| 18 reacties
Steven Martens reageert: "De bond is in de laatste drie jaar net professioneler geworden"
Foto: © Photonews

Steven Martens, secretaris-generaal bij de Koninklijke Belgische voetbalbond (KBVB), heeft voor het eerst gereageerd op de kritiek van vorige week aan zijn adres. "Na één fout stellen dat we onprofessioneel bezig zijn, gaat echt te ver", verdedigt Martens zich op Sporza.

De KBVB kwam vorige week in nauwe schoentjes terecht toen bekend geraakte dat er tijdens het WK 400.000 euro was verspild aan ongebruikte hotelkamers die voorzien waren voor de spelersvrouwen. "We hebben inderdaad een fout gemaakt met die hotelkamers", zegt Martens nu. "We bespreken dit intern en hebben ook al contact opgenomen met het bewuste reisbureau."

Onrealistische bedragen

Steven Martens werd daarnaast verantwoordelijk gesteld voor de veel te hoge bonussen die werden uitbetaald aan enkele dikke bonzen binnen de bond. "Die bonussen waren contractueel besproken en vastgelegd en hebben niets te maken met het bereiken van het WK, maar met andere doelen", gaat Martens verder. "De genoemde bedragen zijn trouwens niet realistisch."

Over het feit dat al het geld van het WK al zou zijn uitgegeven, weet Martens het volgende: "Een WK brengt nooit veel op. Dat is ook niet zo bij andere landen. Er zijn ook veel meer kosten dan vele mensen denken." Martens vindt het niet kunnen dat hij nu als geldwolf en profiteur door het slijk wordt gehaald. "De laatste drie jaar heeft de bond veel inspanningen gedaan voor het amateurvoetbal en de fans. We zijn net veel professioneler beginnen werken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties