Beerschot-Wilrijk naar het BAS: "Hoogdringende zaak, hopelijk snel duidelijkheid"

Beerschot-Wilrijk naar het BAS: "Hoogdringende zaak, hopelijk snel duidelijkheid"
Foto: © SC

KFCO Beerschot-Wilrijk heeft via haar website laten weten naar het BAS te trekken om een oplossing te vinden voor de bekerwedstrijd tussen Heist en Beerschot-Wilrijk. "We willen geen beroepstermijn laten passeren, terwijl we in onduidelijkheid zitten", aldus Fred Lenders daarover.

In de bekerwedstrijd tussen KSK Heist en KFCO Beerschot-Wilrijk ging een strafschop van de Antwerpenaren - nadat de bal door de doelman werd gestopt - toch nog over de doellijn. Beerschot-Wilrijk diende een klacht in bij de Geschillencommissie, maar dat orgaan besliste vandaag het niet bevoegd is om zo'n zaak te behandelen. Zij schoven de hete aardappel door naar de Centrale Scheidsrechterscommissie.

Hopelijk snel een oplossing

"Maar dat gebeurde met een apart schrijven", aldus Fred Lenders tegen Voetbalkrant.com. "Bovendien staat in die brief nergens een wanneer, wat of hoe de eventuele klacht zou worden behandeld bij de CSC. Het bondsreglement is ook niet altijd even duidelijk op dit punt, dus trekken we inderdaad naar het BAS."

En dat is mogelijk terwijl er nog een zaak loopt bij de scheidsrechterscommissie: "Ja, juridisch gezien is dat helemaal mogelijk", geeft Lenders aan. "We willen geen beroepstermijn laten passeren, terwijl we in onduidelijkheid blijven. We hopen nu snel - begin volgende week - een oplossing te horen van de KBVB, want de match kondigt zich toch al aan op 24 september." (AVL)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties