Wilmots reageert op kritiek

Caroline Tonnelier
| 95 reacties
Wilmots reageert op kritiek
Foto: © Photonews

Marc Wilmots kreeg de afgelopen weken heel wat kritiek te verwerken. Hij reageerde en pleitte daarbij voor een positieve instelling.

In gesprek met RTBF reageerde hij op de kritiek op de sportieve en extra-sportieve gang van zaken. Hij beseft dat er nog heel wat ruimte voor verbetering is, zoals bijvoorbeeld de stilstaande fases. Anderzijds wijst hij erop dat de basis intussen gelegd is. "Onder Leekens pakten we 15 doelpunten. Nu hebben we in 15 matchen slechts 7 tegengoals gekregen. We hadden geen backs, nu hebben we er uitstekende die ook aanvallend hun steentje bijdragen."

Op de geruchten dat de spelers niet meer achter Wilmots zouden staan en dat de sfeer niet optimaal was tijdens het WK, wilde hij niet ingaan. De selectieheer wilde niet meegaan in het negativisme, zoals dat er in het verleden was, en pleit voor een positieve instelling rond de nationale ploeg.

"Op een WK moet men efficiënt zijn"

Hij had het wel over de spelkwaliteit. "Daar heb ik veel over nagedacht. Ik heb ook andere teams geanalyseerd die ver geraakt zijn, zoals Nederland en Argentinië. Op een WK moet men efficiënt zijn. Mooi voetbal? Tegen Argentinië hebben we goed gespeeld, maar we zijn naar huis moeten terugkeren."

Wilmots nam bij de RTBF ook zijn staf in vertrouwen en sprak zijn volste vertrouwen uit in zijn assistenten. Daarnaast reageerde hij ook op de kritiek op zijn eigen ego. "Als men in België personaliteit heeft, stoort dat. Ik probeer spelers te laten leren van mijn levenservaring. Ik was niet de meest getalenteerde, maar ik ben heel ver geraakt met mijn kwaliteiten."

De bondscoach nam het ook op voor zijn kapitein Vincent Kompany. "Het stoort mij dat men hem veroordeelt voor de vriendschappelijke matchen. Hij wilde spelen tegen Nederland en Engeland, maar het risico dat hij zich blesseerde was 8 op 10. Ik heb zelf beslist dat hij niet zou spelen. Dat hij niet wil spelen in vriendschappelijke matchen, dat zijn leugens."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties