Jawel, Ronaldo en Messi kunnen nog steeds records breken

Jawel, Ronaldo en Messi kunnen nog steeds records breken
Foto: © photonews

De afgelopen seizoenen leek het soms alsof Cristiano Ronaldo en Lionel Messi elke week wel een record braken. Toch zijn er nog steeds lijstjes waarop andere namen aan de top van de rangschikking prijken. Hieronder vindt u een aantal doelen die beide vedetten zich dit seizoen nog kunnen stellen.

Recordaantal hattricks

Tegen Deportivo La Coruña maakte Cristiano Ronaldo al zijn 24e hattrick in het shirt van de Koninklijke. Klinkt onwaarschijnlijk, maar Di Stefano deed nog beter. En ook Lionel Messi heeft, voor FC Barcelona dan natuurlijk, al meer hattricks gescoord. Zijn teller staat op 26, waarmee hij recordhouder is bij de Catalanen.

Van zijn 24 hattricks scoorde CR7 er 21 in de Primera División. Hij komt daardoor bijzonder dicht bij het record van Di Stefano en Telmo Zarra. Beide heren eindigden op 22.

Aantal doelpunten in Europa

Voorlopig is Raul nog steeds de man die de meeste doelpunten maakte in de verschillende Europese competities. De kans is echter zeer reëel dat Ronaldo zijn voormalige ploegmaat binnenkort inhaalt. Hij deed al 68 keer de netten trillen in de Champions League, de teller van Raul strandde op 71. Als we rekening houden met alle Europese bekers dan staat het record van de Madrileense legende op 76.

Clubtopscorer

Het is de ambitie van Cristiano Ronaldo om clubtopscorer aller tijden te worden. Een realistische doelstelling, al zal hij toch nog even in Madrid moeten blijven om deze te verwezenlijken. Tot nog toe scoorde hij 260 doelpunten in het shirt van de merengues, terwijl Raúl 323 goals maakte in de periode tussen 1994 en 2010.

Topschutter aller tijden La Liga

Lionel Messi is dan weer op weg om topschutter aller tijden te worden van de Spaanse competitie. Voorlopig is Telmo Zarra nog recourdhouder met 251 doelpunten. Dat zijn er vijf meer dan Messi tot nog toe.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties