Reactie Hasi verdedigt zijn spits: "We mogen hem nu niet aanvallen"

Hasi verdedigt zijn spits: "We mogen hem nu niet aanvallen"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Anderlecht verloor vanavond kansloos van Borussia Dortmund met 0-3. Aan de Duitsers was niet veel te doen. Aleksandar Mitrovic had een bijzonder slechte dag en werd uitgefloten door het publiek bij zijn vervanging. Hasi nam achteraf zijn spits in bescherming.

Sander De Graeve in Anderlecht

Mitrovic miste dé kans op de 1-2. "Had Mitrovic gescoord, konden we misschien nog iets uit deze match puren, maar hij miste. Dat hij uitgefloten werd bij zijn vervanging? Kijk, hij miste nu en eerder tegen Galatasaray ging er een grote kans ook niet in. Hij zal leren van deze wedstrijd."

Hasi staat pal achter zijn spits. "We mogen Mitrovic nu niet afmaken. Hij is nog steeds jong. Bij jonge spelers heb je nu eenmaal hoge pieken en diepe dalen. Vergeet niet dat we de eerste helft totaal niet in de match zaten. De verdedigers van Dortmund zijn ook top in de Bundesliga. Als spits is het niet makkelijk om tegen hen te spelen."

Deschacht en Proto onthielden zich van commentaar over de prestaties van de spits. Najar was het eens met zijn coach. "Mitrovic is belangrijk voor ons en hij zal nog veel goals maken voor Anderlecht."

Het verschil? Kwaliteit

De oefenmeester van Anderlecht kreeg ook kritiek omdat hij met twee spitsen speelde terwijl het middenveld verdronk. "We spelen al een tijdje met twee spitsen. Had ik met één aanvaller gespeeld, zou ik kritiek krijgen omdat ik het systeem veranderde. Of we fysiek ten onder gingen? Als je na drie minuten op achterstand staat krijg je het moeilijk. Tielemans en Defour kregen inderdaad wat weinig steun wanneer de flanken mee naar voor trokken."

Hasi trok na de partij zijn conclusies. "Het verschil tussen Anderlecht en Dortmund? Kwaliteit. Dortmund en Arsenal zijn een niveau hoger. Hoe zij hier aan de match begonnen, dat was echt imposant. We moeten ons concentreren op Galatasaray en iets proberen pakken tegen die twee topploegen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties