Matthys onder de indruk: "Die jongen speelt volgend seizoen sowieso voor topclub"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 5 reacties
Matthys onder de indruk: "Die jongen speelt volgend seizoen sowieso voor topclub"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Tim Matthys pufte en kreunde gisterenavond op La Canonnier. Oorzaak: ene Steeven Langil. "Die jongen moet de zestig meter gaan lopen. Zo'n snelheid ben ik nog nooit tegengekomen op een voetbalveld", was de Oost-Vlaming onder de indruk.

Cédric De Volder in Moeskroen

Het was dan ook uitgerekend Steeven Langil - wellicht de enige van Royal Mouscron Péruwelz die Abdoulay Diaby kon volgen - die het openingsdoelpunt voorbij Wouter Biebauw in doel knalde. "Het was alleszins een serieuze test voor me op de vleugelback", lacht Tim Matthys. "Zo'n snelheid heb ik nog nooit meegemaakt op een voetbalveld. Hij is sowieso de beste van België op zijn positie."

"Die jongen moet de zestig meter gaan lopen", is Matthys onder de indruk. "Ik ben zelf niet van de traagste, maar er was gewoon geen tijd om te reageren. Het was telkens vijftig-vijftig: ik gokte om de linkerkant af te dekken en moest hopen dat het de juiste zijde was. In het andere geval stond ik geparkeerd. Langil is een topper, hé. Die jongen speelt volgend seizoen sowieso bij een topclub."

Die jongen moet de zestig meter gaan lopen

KV Mechelen nam in extremis nog een puntje mee uit Moeskroen. "We hadden voor de pauze enorm veel kansen om te scoren, maar uiteindelijk kwamen we toch op achterstand. Maar dat eerste puntje buitenshuis is een enorm belangrijk punt. Ik wil dit gelijkspel dan ook vooral als een opsteker zien."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties