Wilmots: "Anderlecht of Engelse tweede klasse? Best in België blijven"

Wilmots: "Anderlecht of Engelse tweede klasse? Best in België blijven"
Foto: © Photonews

Jelle Vossen en Vadis Odjidja-Ofoe verzamelden in het verleden dan wel caps bij de nationale ploeg, maar moeten daar in de nabije toekomst niet op hopen. Dat laat Marc Wilmots alvast uitschijnen.

Marc Wilmots is geen fan van het niveau van onze Jupiler Pro League. De selectiepolitiek van de bondscoach spreekt dan ook boekdelen: onder anderen Bjorn Engels, Dennis Praet en Youri Tielemans verdienen dan wel eens een oproepingsbrief, maar trekken beter naar het buitenland om hun kansen te vergroten.

Maar die stelling geldt niet voor elke competitie. "Als ik moet kiezen tussen RSC Anderlecht dat in de Champions League speelt, Club Brugge dat het goed doet in de Europa League of de Engelse tweede klasse? Dan is het beter om in België te blijven. De buitenlandse scouts houden onze Belgische competitie scherp in het oog. Die transfer komt er dan wel."

Met andere woorden: Jelle Vossen en Vadis Odjidja-Ofoe moeten niet meteen hopen op een selectie. "Ik denk niet dat die jongens vertrokken zijn met het oog op een mogelijk optreden met de Rode Duivels", besluit Wilmots in Sport/Voetbalmagazine. "Het heeft alles te maken met carrièreplanning: een beter contract, een nieuwe omgeving en de hoop om door te groeien."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties