Spookwedstrijden uit de mode?

Spookwedstrijden uit de mode?
Foto: © Photonews

De meeste eersteklassers vulden vroeger hun interlandweek met oefenwedstrijden achter gesloten deuren. Deze week lijkt die trend wat minder populair. De partij tussen Oostende en Kortrijk werd afgelast en ook bij Gent gaan ze geen oefenmatch spelen.

Tussen KV Kortrijk en KV Oostende vond normaal gezien deze ochtend een oefenmatch plaats. Door de hevige regenval kon die niet doorgaan. Een vervangende wedstrijd zou niet aan de orde zijn bij Oostende.

Andere teams gebruiken de beloftencompetitie om de jongens die het nodig hebben wat matchritme te gunnen. Zo ook in Gent en Anderlecht. "We gaan geen oefenmatch spelen", aldus Vanhaezebrouck vorige week op een persconferentie. "Jongens zonder wedstrijdritme spelen met de beloften."

Bij Anderlecht speelt ook een groot deel van de A-kern bij de beloften. Morgen zitten negen spelers van het eerste elftal in de selectie voor de partij tegen Mouscron-Peruwelz. Het gaat om Frank Acheampong, Maxime Colin, Leander Dendoncker, Michaël Heylen, Nathan Kabasele, Sacha Kljestan, Aaron Leya Iseka, Davy Roef et Anthony Vanden Borre.

Ook bij Lokeren horen we momenteel niets over een oefenwedstrijd, al dan niet achter gesloten deuren. Waasland-Beveren geeft zijn spelers een vrij weekend. Bij Westerlo speelde een deel van de A-kern maandag al bij de beloften.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties