Wat met Thomas Kaminski?

Wat met Thomas Kaminski?
Foto: © photonews

Thomas Kaminski gaf het vandaag nog eens aan in Het Nieuwsblad: hij is te ambitieus om op zijn 22ste nog op de bank bij Anderlecht te gaan zitten. Volgend seizoen wijzigt er echter niets aan de situatie en een definitief vertrek lijkt op til.

Voor de duidelijkheid: Kaminski is zeker materiaal voor het doel van Anderlecht, maar hij heeft de pech dat Silvio Proto nu eenmaal uitgegroeid is tot een clubboegbeeld. En het ziet er niet naar uit dat Proto Anderlecht nog gaat verlaten en alvast niet binnenkort. Met Davy Roef heeft paars-wit nu een eigen talent dat het in 'the picture' kan zetten en dus lijkt er voor Kaminski niet veel plaats meer.

Roef is het toonbeeld van geduld en weet dat als hij zijn tijd afwacht, er waarschijnlijk wel een toekomst voor hem is weggelegd bij de Brusselaars. Voor Kaminski lijkt dat niet langer het geval. Besnik Hasi wou hem absoluut niet definitief laten vertrekken, maar bij manager Herman Van Holsbeeck klonk al een ander geluid. "Als de juiste prijs geboden wordt, denken we daar zeker over na", zei die tijdens de transferperiode.

Tijdbom?

Kaminski speelt momenteel bij het nobele onbekende Anorthosis Famagustas in Cyprus. Geen grootste competitie, maar wel eentje waar hij wekelijks in doel staat. Een opstapje zeg maar. Kaminski liet zijn manager immers al weten dat hij openstaat voor andere aanbiedingen. En hij deinst er ook niet voor terug om dat luidop te verkondigen. Bij Anderlecht weten ze dat er een tijdbom terugkeert als ze hem verplichten te blijven of een te hoge transferprijs rond zijn nek hangen.

Tijdens de winterperiode zullen er waarschijnlijk wel al afspraken gemaakt worden naar volgend seizoen toe. Bij Kaminski is het probleem meer zijn hoge jaarsalaris, dat andere ploegen afschrikt. Anderlecht wil ook niet blijven verhuren en een deel van zijn loon blijven storten. Benieuwd hoe dat gaat uitdraaien.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties