Eerste persconferentie Tielemans: "Door mijn school was het niet makkelijk"

Eerste persconferentie Tielemans: "Door mijn school was het niet makkelijk"
Foto: © Photonews

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Youri Tielemans heeft deze middag zijn eerste persconferentie ooit gegeven. De 17-jarige middenvelder deed het echter alsof hij nooit anders gewend was. En nochtans was de belangstelling enorm groot.

Johan Walckiers in Neerpede

Stress? Welke stress? Tielemans antwoordde als een routinier op alle vragen. Soms serieus, soms met een knipoog. "Voor een match heb ik wel wat stress, gezonde stress, zoals elke speler, maar hiervoor? Nee, dat doet me niet zoveel", zei hij met die guitige glimlach. "Het is de eerste keer en dat is wel wat bizar, maar voor de rest heb ik er geen probleem mee."

Nochtans is het de eerste keer dat Tielemans zich voor de pers zet. Hij werd het voorbije anderhalf jaar angstvallig afgeschermd, maar dat was een bewuste keuze van hemzelf ook. "Met mijn school en huiswerk was het moeilijk om nog tijd te vinden voor interviews. Het is niet altijd makkelijk om voetbal met school te combineren. Ik focus me op het halen van mijn diploma."

Vroeger keek ik met bewondering naar Vanden Borre en Proto op tv

Het nam niet weg dat Tielemans zich aardig uit de slag trok. "Voor Anderlecht spelen is altijd mijn droom geweest. Ik ben in Ukkel geboren en heb altijd dichtbij gewoond. Ik speel hier ook van mijn vijfde. Vroeger keek ik met bewondering naar jongens als Vanden Borre en Proto op tv en nu speel ik met hen. Dat is een droom die uitkomt. Dat ik één van de grootste talenten genoemd wordt? Dat doet deugd, maar ik blijf met de voeten op de grond."

Carrièreplan zit in mijn hoofd en daar blijft het voorlopig

Toch kijkt hij op naar een voormalige Anderlecht-speler. "Kompany is wel een voorbeeld ja. We zijn allebei jong doorgebroken, maar daar stoppen de vergelijkingen. Hij is een verdediger, ik een middenvelder. Zijn carrièreweg is wel eentje om te volgen, maar mijn carrièreplanning zit in mijn hoofd en daar blijft het voorlopig", lachte hij.

Straks, omstreeks 16u, krijgt u een heel uitgebreide reportage met Youri Tielemans...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties