Preud'homme op zijn hoede voor Lokeren: "Lastige verplaatsing, net zoals RSC Anderlecht en Standard dat ook zijn"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Preud'homme op zijn hoede voor Lokeren: "Lastige verplaatsing, net zoals RSC Anderlecht en Standard dat ook zijn"
Foto: © Photonews

Club Brugge gaat zondag in de vooravond op bezoek bij Sporting Lokeren. Op basis van de statistieken kan blauw-zwart op haar beide oren slapen. "Maar Lokeren is uitgegroeid tot een vaste waarde in top van de competitie", is Michel Preud'homme meer dan op zijn hoede.

Cédric De Volder in Brugge

Vorig seizoen reed Club Brugge alvast een perfect parcours tegen Sporting Lokeren. Alle vier de confrontaties werden door blauw-zwart gewonnen. "Maar ik herinner me ook dat het stuk voor stuk lastige wedstrijden waren", blikt Michel Preud'homme terug. "Lokeren heeft een ploeg opgebouwd met veel evenwicht en die kan terugvallen op automatismen. Er loopt al een poosje eenzelfde trainer en een min of meer ongewijzigde spelersgroep rond op Daknam, hé."

"Maar dat wil niet zeggen dat we voor minder dan de overwinning naar Lokeren trekken", is Preud'homme zoals altijd ambitieus. "Club Brugge speelt altijd en overal om te winnen. Of een puntje een goed resultaat zou kunnen zijn? Het blijft een lastige verplaatsing, net zoals RSC Anderlecht en Standard dat ook zijn. In een korte competitie zoals de Europa League kan je soms op een draw speculeren, maar in dit geval is dat nog niet nodig."

Lokeren is de laatst jaren uitgegroeid tot een vaste waarde in de top van onze competitie

Ondertussen hoopt blauw-zwart natuurlijk de kloof met paars-wit dicht te rijden. De landskampioen telt nog een bonus van vijf punten op blauw-zwart. "We hebben tijd, maar het is natuurlijk de bedoeling om zo snel mogelijk naar die eerste plaats toe te voetballen", besluit Preud'homme. "Maar in die context wil ik de wedstrijd bij Lokeren niet zien. Het wordt al lastig genoeg. Lokeren is de laatste jaren uitgegroeid tot een vaste waarde in de top van onze competitie."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties