Agüero beslist de Manchester Derby

Agüero beslist de Manchester Derby
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Manchester City heeft Chelsea niet verder laten uitlopen. In de Manchester Derby volstond een doelpunt van Sergio Agüero om de drie punten thuis te houden. Louis Van Gaal zal vooral balen om de domme uitsluiting van Chris Smalling in de eerste helft.

Manchester United begon het best aan de partij, combinerend dan alvast, want de kansen waren voor Manchester City. Vooral Agüero was een constante gesel voor de verdediging van The Mancunians. Drie keer verscheen hij voor David De Gea, drie keer redde de doelman ook. Twee keer trapte de Argentijn vanuit een scherpe hoek, de derde keer was de beste kans, maar De Gea kwam goed uit.

United, met Fellaini en Januzaj in de basis, stelde daar één kans voor Januzaj tegenover, maar het schot van de Rode Duivel ging naast. En dan ging het licht twee keer uit bij Smalling. Eerst kreeg hij dom geel omdat hij Joe Hart hinderde, minuten erna volgde zijn tweede na een wilde tackle. Januzaj werd geslachtofferd. City rook bloed, maar stuitte dus elke keer op De Gea.

Nummer tien Agüero

In de tweede helft drukten The Citizens door, maar geraakten aanvankelijk niet door de verdedigende gordel. Het kon echter niet blijven duren, want de aanvalsgolven bleven op de verdediging van United beuken. Agüero, Touré en Navas hadden kansen, maar mikten naast of op De Geo. Tot Agüero toch het gaatje vond en de bal in doel ramde. Zijn tiende van het seizoen en de Argentijn is daarmee topschutter, met een doelpuntengemiddelde van één per zeventig minuten speeltijd. Een doelpunt waar United niet meer van bekwam, al had het nog kansen via Fellaini en Van Persie.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties