De Vlieger: "Praet toonde dat hij ook op dat niveau de kar kan trekken"

De Vlieger: "Praet toonde dat hij ook op dat niveau de kar kan trekken"
Foto: © photonews

De grootste verrassing bij de selectie van Marc Wilmots voor de interlands tegen IJsland en Wales, was Dennis Praet. De Leuvenaar werd voor het eerst opgeroepen voor de Rode Duivels. Volgens Geert De Vlieger is die selectie logisch.

Door Sander De Graeve

"Het zat er aan te komen, die selectie voor Dennis Praet", aldus De Vlieger aan Voetbalkrant.com. "Ik begrijp dat je eerst naar jongens kijkt die in het buitenland op een hoog niveau presteren." Praet speelde zich in de kijker in België en in de Champions League en verdient volgens De Vlieger zijn selectie.

"Praet bewees dat hij ook op dat niveau de kar kan trekken", doelt de analist op de prestaties in de Champions League. "Het is logisch dat hij voor bijvoorbeeld Thorgan Hazard gekozen wordt, zeker als je zijn vormcurve van de laatste weken bekijkt." Hazard speelt ook net iets te weinig in Duitsland.

We zijn alvast benieuwd hoe de jongeling het doet bij de grote jongens. Op speeltijd tegen Wales hoeft hij waarschijnlijk niet te rekenen, maar een invalbeurt tegen IJsland zit er misschien in voor de middenvelder van Anderlecht.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties