Rooney denkt dat Gouden Bal naar Ronaldo zal gaan: "Hij heeft Messi overtroffen"

Jeroen Evens
| 0 reacties
Rooney denkt dat Gouden Bal naar Ronaldo zal gaan: "Hij heeft Messi overtroffen"
Foto: © Photonews

Op Ajax evenaarde Messi gisteren dankzij twee treffers het doelpuntenrecord in de Champions League, dat eerder op naam stond van Raùl. Met de verkiezing van de Gouden Bal in het vooruitzicht laat Wayne Rooney echter zijn voorkeur blijken voor Messi's gedoodverfde rivaal, Cristiano Ronaldo.

Pas werd de lijst van 20 kandidaten voor de Gouden Bal 2014 bekendgemaakt, de prijs voor de beste voetballer in Europa. Al vele jaren is het uitkijken naar het duel Messi-Ronaldo, maar dan voor een keer niet op het veld. Ronaldo won vorig jaar de felbegeerde prijs, en lijkt dit jaar ook weer een grote kanshebber. Ex-ploegmaat Wayne Rooney looft alleszins de prestaties van de Portugees: “Hij heeft twee of drie fantastische jaren gehad.”

Aan MUTV licht Rooney zijn mening toe: “Ik denk absoluut dat hij Messi overtroffen heeft als beste speler van de wereld. Ik denk dat het moeilijk gaat worden deze prijs aan een ander toe te kennen.” Rooney speelde in het verleden in Manchester nog samen met Ronaldo, die zijn populariteit en prestaties enkel nog zag toenemen na zijn transfer naar Real Madrid.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties