Avanti Stekene en Rapide Lebbeke blijven in evenwicht

Gentil Dossche
| 0 reacties
Avanti Stekene en Rapide Lebbeke blijven in evenwicht
Foto: © SC

Een strijdlustig Rapide opende de score aan het kwartier maar moest na de rust met 10 verder. Avanti bleef de bezoekers bestoken en dat loonde. Beide ploegen bleven voor de overwinning gaan maar de stand wijzigde niet meer.

De thuisploeg zorgde voor het eerste gevaar en Kenneth Leemans moest een vrije trap van Koen Dewilde over de lat boksen. Ook bij de daaropvolgende hoekschop bleef Leemans attent (10’). Rapide reageerde met een pegel van Yannick Van Impe maar David Pauwels haalde de bal uit de kruising (13’). Op de scherp aangesneden corner van Nico Vanderhaegen kon de thuisportier de bal niet volledig wegwerken en Koen Van Der Heyden kopte de rebound binnen (14’). Avanti had niet direct een antwoord en Pauwels moest plat op een halve omhaal door Van Impe (27’). Het spel ging nu snel heen en weer maar echte doelkansen vielen er niet meer.

Onmiddellijk na de koffie trok Kevin Thuy in de aanval en werd foutief gestuit door Jeff De Visscher. 2de gele kaart en de bezoekers meteen tot 10 herleid. Leemans bleef attent op de vrije trap van Maarten Van Hecke (47’). Lebbeke herplaatste de pionnen en Stekene drukte de bezoekers achteruit. Aan het uur kopte Basel Zarzour een voorzet naast van binnen de kleine backlijn. Aan de overzijde verdween een loeier van Dimitri Iakovlevski nipt naast (66’). Zarzour kreeg een voorzet niet onder controle maar de bal viel voor de voet van Kevin Thuy en die knalde het leder in de benedenhoek (69’). Ook Avanti bouwde nu iets meer veiligheid in en de echte kansen verdwenen uit de match. Kort voor affluiten moest Tim Motyka zijn doelman bijspringen op een vrije trap van Gert-Jan De Cocker.

Volgende zaterdag trekt Avanti Stekene naar Maldegem en is Rapide Lebbeke gastheer voor Appelterre.

Avanti Stekene: Pauwels, Koppen, Franssens, Zarzour, Dewilde (69’ Derudder), Mennes, Yzewyn, Thuy, De Maesschalck (78’ Vancallenberge), Van Hecke (62’ Minea), Motyka.

Rapide Lebbeke: Leemans, Dahmany, De Visscher, Van der Heyden, Verdeyen, Wauters, Putteman (85’ Cooreman), Van Delm (80’ De Cocker), Iakovlevski (66’ De Block), Vanderhaegen, Van Impe.

Doelpunten:14’ Van Der Heyden 0-1, 69’ Thuy 1-1

Kaarten: geel: 42’ Yzewyn, 68’ Van Impe, 76’ De Maesschalck. Rood: 46’ De Visscher (2x geel). Scheidsrechter: Kenneth Verhelle

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oost-Vlaanderen (1)

Nieuwste reacties