Dembélé blijft kalm in moeilijke periode: "Ik verspil daar geen energie aan"

Dembélé blijft kalm in moeilijke periode: "Ik verspil daar geen energie aan"
Foto: © Photonews

Moussa Dembélé is zijn basisplaats bij Tottenham al een tijdje kwijt. Een situatie die hij niet gewend is en waar dringend verandering in moet komen. Al blijft hijzelf bijzonder rustig.

In de laatste vijf competitiewedstrijden van Tottenham mocht de 27-jarige Antwerpenaar exact 82 minuten opdraven. Veel minder dan hij gewoon is. "Op zich was ik wel verrast dat de bondscoach gezegd heeft dat ik start tegen IJsland", gaf hij toe. "Ik heb wel wat gespeeld, maar bijlange niet zoveel als normaal."

Toch zit Dembélé niet in zak en as. "Er kan vanalles gebeuren. Kijk naar Marouane: de ene week zit hij op de bank en de week daarna is hij quasi onmisbaar. Ik wil er allemaal niet te veel aan denken of me druk in maken. De kansen keren wel. Ik ga me geen vragen stellen en daar energie aan verspillen. Ik concentreer me op wat ik moet doen."

Wel al eens een pamper ververst

Bij de Rode Duivels kan hij matchritme opdoen. "Ik heb me al fitter gevoeld, maar het gaat wel. Ik weet dat ik die minuten nodig heb en ga me volledig geven", zei de kersverse vader. "Dat vermoeit me niet hoor. (lacht) Mijn vrouw staat op 's nachts en onze families helpen ook. Een pamper heb ik wel al eens ververst", knipoogde Dembélé.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties