Groep I: Ronaldo zorgt voor nieuw record, en zorgen voor Advocaat

Jeroen Evens
| 1 reacties

In groep I van de EK-kwalificatiecampagne heeft Servië een mentale tik geïncasseerd. De ploeg onder Dick Advocaat heeft in eigen stadion vrijdagavond een voorsprong uit handen gegeven tegen Denemarken. Voor Portugal scoorde Cristiano Ronaldo (weer) een belangrijk doelpunt.

Servië – Denemarken 1 – 3

De wedstrijd begon goed voor Servië, dat in Belgrado voor een leeg stadion speelde door de ongeregeldheden die zich afspeelden in de wedstrijd tegen Albanië. Advocaat zag Zoran Tosic de bal na vier minuten al in het Deense doel schieten. Het was een aangename eerste helft, en ook Denemarken kreeg een doelrijpe kans. Lasse Vibe was dichtbij de gelijkmaker maar doelman Stojkovic had een antwoord klaar. Na de rust deed de ploeg van Morten Olsen er alles aan om de achterstand weg te werken. Een eerste poging van Eriksen verdween via de buitenkant van de paal naast het Servische doel, maar even later was hij toch belangrijk. Zijn schot werd gekeerd door Stojkovic, maar de rebound was onhoudbaar: Nicklas Bendtner zorgde voor de 1-1. Twee minuten later al was het weer raak voor de Denen. Boilesen zette bij een vrije trap voor op Simon Kjaer, die door een enorme dekkingsfout hopeloos alleen stond, en de bal binnenkopte.  Door de zege staat Denemarken nog aan de leiding in zijn groep met zeven punten uit vier duels.

Portugal – Armenië 1 – 0

Portugal had het niet makkelijk in de eerste helft tegen de stugge Armenen. Verwoede pogingen van vedette Ronaldo konden de score niet openen. Aan de andere kant voorkwam doelman Rui Patricio zelfs dat de thuisploeg met een achterstand de rust in moest gaan. En zelfs na rust was het lang wachten op een doelpunt, maar CR7 zette de wedstrijd toch nog naar zijn hand. Van dichtbij bezorgde hij zijn vaderland in de 72e minuut nog een zege.  Dit doelpunt betekende voor Ronaldo ook nog een record: de Portugees schrijft het record voor meeste aantal gescoorde doelpunten in EK-verband op zijn naam met 23 stuks (17 in kwalificatieduels, 6 op een eindtornooi).