Okriashvili met billen bloot tegen Polen

Jeroen Evens
| 2 reacties

Polen ging vanavond in de vroegste groepswedstrijd van groep D winnen met 0-4-cijfers op het veld van Georgië. Invaller Tornike Okriashvili (KRC Genk) kon het tij niet meer keren voor zijn vaderland. Polen komt zo (voorlopig) op kop in zijn groep.

Bondscoach Nawalka gaf vanavond het vertrouwen aan Ajacied Arek Milik en daar zou hij geen spijt van krijgen. In het begin van de wedstrijd spatte een schot van hem uiteen op de dwarsligger, en ook de rebound raakte het doelkader. In het vervolg van de eerste helft kwamen er nog goede kansen voor Polen, maar werd er niet meer gescoord.

Lewandowski wou in het begin van de tweede helft de ban breken, maar zijn schot werd gekeerd door de doelman. Lang was het niet meer wachten op de openingstreffer. Milik verlengde een hoekschop en Kamil Glik kopte raak.

De Poolse doelman Szczesny had tot dan toe amper werk om op te knappen, en zou ook niet meer in de problemen komen. Daar kon ook een ingevallen Okriashvili niets tegen inbrengen. Hij zag zijn ploeg nog drie goals incasseren. Krychowiak en Mila maakten er op twee minuten tijd 0-3 van. Arek Milik bekroonde zijn goede wedstrijd door in de slotfase de 0-4 eindcijfers op het bord te zetten.