Duitsland waarschuwt: "Rapport openbaar maken of UEFA stapt uit FIFA"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 24 reacties
Duitsland waarschuwt: "Rapport openbaar maken of UEFA stapt uit FIFA"
Foto: © photonews

De druk op de FIFA-top en meer bepaald Sepp Blatter wordt steeds meer opgevoerd. Ook Duitsland eist de inzage van het volledige rapport van het onderzoek naar fraude bij de toewijzing van de volgende twee WK's. Anders zou de UEFA uit de FIFA kunnen stappen.

"Om dit op te lossen, moeten twee dingen gebeuren", aldus Reinhard Rauball aan Kicker. "De beslissing van de Ethische Commissie moet gepubliceerd worden, samen met het volledige onderzoeksrapport van Garcia. Dan zal duidelijk worden wat de aantijgingen waren en hoe ze berecht werden."

De voorzitter van de Duitse Voetbalbond denkt dat enkel op die manier FIFA een beetje van de geloofwaardigheid kan terugwinnen. "De zaken die niet beoordeeld werden moeten ook openbaar gemaakt worden. Dat is de enige manier waarop FIFA met het totale verlies van geloofwaardigheid kan omgaan."

Dreigement

Hij dreigt ermee dat de volledige UEFA uit de FIFA zou kunnen stappen. "Als deze crisis niet op een geloofwaardige manier opgelost wordt, moeten we gaan nadenken of we wel nog in goeie handen zijn bij de FIFA. Iets wat we zeker moeten overwegen is om met alle UEFA-landen uit de FIFA te stappen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

WK

Nieuwste reacties