"Als Vermaelen weer hervalt, ligt voor de revalidatietrainer de C4 klaar"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 5 reacties
"Als Vermaelen weer hervalt, ligt voor de revalidatietrainer de C4 klaar"
Foto: © SC

Thomas Vermaelen kan zich weer voetballer noemen. De Rode Duivel trainde sinds lang weer mee bij FC Barcelona. Hoe kon een hamstringletsel waarmee hij tijdens het WK uitviel, zo lang aanslepen?

"Bij een hamstringletsel moet je rekenen op een invaliditeit van 6 tot 8 weken", geeft sportdokter Chris Goossens bij Voetbalkrant.com aan. "Komt daar een ontstekingscomponent bij kijken, dan kan dat herstel maanden duren. Ik snap niet waarom ze er niet beter over communiceerden. Het leek wel een obscuur gegeven, terwijl het helemaal niets 'levensbedreigend' is."

Dat de centrale verdediger deze zomer toch door de urenlange medische keuring van Barça geraakte, hoeft niet te verbazen. "Iemand met een hamstringletsel keur je niet af", aldus Goossens. "Bij spelers die een voorgeschiedenis meedragen na kraakbeenletsels of zware knieblessures is dat anders."

Speler met hamstringletsel keur je niet af

"Ik kan me voorstellen dat bij spelers van miljoenen euro's men er honderd procent zeker van wil zijn dat die volledig fit geraken, zeker als men nog alternatieven achter de hand heeft."

Na een eerdere terugkeer een maand geleden herviel The Verminator nochtans? "Nu namen ze wellicht geen risico's meer. Er rust een serieuze verantwoordelijkheid op die revalidatietrainers", besluit Goossens. "Als zulk kapitaal nog een tweede keer hervalt, denk ik dat er voor een van die mannen de C4 klaarligt." (DG)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties