Duchatelet ligt ook in Engeland (terecht) dwars

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 6 reacties
Duchatelet ligt ook in Engeland (terecht) dwars
Foto: © photonews

In het Engelse Championship is het kot momenteel te klein. De club van Roland Duchatelet, in eigen land ook al een notoir dwarsligger, is niet te spreken over een beslissing die de Financial Fair Play-regels afzwakt.

De clubs uit de Engelse tweede klasse hebben gestemd over een versoepeling van de Financial Fair Play-regels. Zo zouden ze in 2016-2017 een verlies tot 15 miljoen pond mogen maken. Ze moeten zich dan ook niet langer verantwoorden hoe ze de put gaan dichten. Ter vergelijking. Dit jaar mogen de clubs uit de Engelse tweede klasse zes miljoen pond verlies maken.

Charlton, de club van Duchatelet, houdt de financiën nauwlettend in het oog en zal ook voldoen aan de regels. Het is dan ook niet te spreken over de versoepeling. "Één van de redenen waarom onze eigenaar de club kocht, waren die FFP-regels", geeft David Joyes, het hoofd van de financiën van Charlton, bij de BBC aan.

Charlton hoopt op strenge sancties

Charlton voelt zich dus wat genaaid. Joyes vreest dat het voor oneerlijke concurrentie zal zorgen. "Wij mikken op een systeem waarbij elke club break-even moet draaien. Met ons scoutingsnetwerk en de samenwerking met andere clubs hopen we dat we kunnen concurreren met clubs die meer geld uitgeven."

Charlton roept de competitie op om streng op te treden tegen al wie de regels van dit seizoen en het voorbije seizoen met de voeten treedt. "Er zijn clubs die het niet gaan halen, maar iedereen is zich bewust van de huidige regels. Ze wisten dat al twee, drie jaar geleden. Ik ben benieuwd hoe daar gevolg aan gegeven wordt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

The Championship

Nieuwste reacties