"Anderlecht eist 450.000 euro van jeugdspelertje"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 114 reacties
"Anderlecht eist 450.000 euro van jeugdspelertje"
Foto: © photonews

RSC Anderlecht is een rechtzaak begonnen tegen Jason Eyanga-Lokilo en zijn ouders. De ouders van de 16- jarige jeugdspeler hadden op zijn twaalfde een soort van voorcontract getekend bij paars-wit. Enig probleem: de speler gaat voor Genoa voetballen.

RSC Anderlecht doet er alles aan om beloftevolle jeugdspelers te verhinderen om voor een appel en een ei naar een buitenlandse club te vertrekken. De ouders van Jason Eyanga-Lokilo tekenden vier jaar geleden een 'sterkmaking' in het Astridpark. Anderlecht betaalde hen 75.000 euro voor de belofte dat hun beloftevolle zoon op zijn zestiende verjaardag een profcontract zou tekenen in Brussel. 

In de overeenkomst staat te lezen dat Anderlecht in het andere geval 450.000 euro mag eisen van de familie. Dat laat Het Nieuwsblad weten. Eyanga-Lokilo is ondertussen zestien jaar, maar staat op het punt om een contract te tekenen bij het Italiaanse Genoa. Paars-wit maakte de zaak ondertussen aanhangig bij de rechtbank. "Ik schrik ervan dat Anderlecht zich met deze praktijken inlaat", aldus advocaat Walter Van Steenbrugge. "Dit is handel in minderjarigen, punt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties