Haroun moet Cercle redden: "Ik ben niet jaloers dat Fellaini nu voor United voetbalt"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 8 reacties
Haroun moet Cercle redden: "Ik ben niet jaloers dat Fellaini nu voor United voetbalt"
Foto: © Photonews

Faris Haroun moet Cercle Brugge in de Jupiler Pro League houden. De middenvelder werd ooit omschreven als de betere versie van Marouane Fellaini, maar zijn carrière liep allesbehalve zoals hij het zelf had verwacht. "Bij Cercle kan ik mijn oude niveau opnieuw halen."

Faris Haroun debuteerde in 2003 voor KRC Genk en kreeg meteen de stempel 'toptalent' opgeplakt. De inmiddels 29-jarige middenvelder behoort tot de generatie van Marouane Fellaini, Kevin Mirallas en Thomas Vermaelen. Enig probleem: hij koos uiteindelijk voor de Engelse tweede klasse en kon nooit het parcours van zijn generatiegenoten evenaren.

"Het was de buitenwereld die me aan Marouane spiegelde", vertelt Haroun in Het Nieuwsblad. "Maar ik heb geen spijt dat hij bij Manchester United speelt en ik bij Cercle Brugge. Ik heb van geen enkele keuze spijt. Al heb ik me bij mijn transfer van Germinal Beerschot naar Middlesbrough destijds misschien wel een beetje ingegraven. Blackpool? Jonathan Legear zal nog ogen trekken. Er kwamen zich daar amateurs met een sporttas aanmelden op training omdat ze in de krant hadden gelezen dat de club spelers zoekt."

Blackpool? Legear zal nog ogen trekken

Haroun tekende ondertussen een contract bij de Vereniging. "Ik had ook aanbiedingen uit Israël, Griekenland en Thailand, maar bij Cercle kan ik mijn oude niveau opnieuw halen. Mijn fysieke tests waren alleszins goed en ik ben klaar om te spelen. De voorbije maanden onderhield ik mijn conditie bij Jamie Lawrence. Die fysiektrainer schrikt zelf de Premier League-spelers af omdat hij te hard traint."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties