Reactie Destorme komt (eindelijk) boven water: Niet fit, maar wel matchwinnaar

Timothy Collard
Timothy Collard
| 0 reacties
Destorme komt (eindelijk) boven water: Niet fit, maar wel matchwinnaar
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Waasland-Beveren hield de drie punten zaterdagavond thuis tegen Moeskroen-Péruwelz en dat had het voornamelijk te danken aan invaller David Destorme. De middenvelder was lang niet topfit, maar dat weerhield hem er niet van om tot scoren te komen.

Timothy Collard in Beveren

Destorme speelt lang niet alles bij Waasland-Beveren, maar toonde zich tegen Moeskroen-Péruwelz wel van goudwaarde. Na enkele maanden komt hij nu eindelijk boven water op de Freethiel. “Dit is tot nu toe mijn hoogtepunt in loondienst van Waasland-Beveren”, stak de middenvelder van wal na de match.

"Of ik getwijfeld heb? Ik wilde eerst opzij leggen naar Vukusic, maar..."

“Scoren blijft altijd speciaal en het doet natuurlijk deugd om de winnende treffer te maken, hé. Zoek het trouwens maar eens op, ik denk dat het al heel lang geleden is dat ik nog eens een winning goal kon scoren. Ik kan het me alleszins niet meer herinneren.”

Wel, David, we hebben het snel eens voor je nagetrokken. Het was misschien lang niet zo spannend als tegen Moeskroen, maar vorig jaar op het veld van KV Oostende hielp je KV Mechelen aan een simpele 0-3 zege en tekende je voor een zuivere hattrick in de eerste helft.

Ondanks dat de 35-jarige Destorme vaak op de bank zit, is deze belangrijke goal geen revanche op trainer Van Geneugden. “Neen, neen, dat is het zeker niet. Ik sukkelde de laatste tijd een beetje met mijn hamstring. Ik wilde er gewoon wat van maken in de tweede helft, net als alle andere jongens.”

Helemaal topfit stond de middenvelder dus niet op het veld. "Ik zat wel wat onder de pijnstillers, maar een inspuiting was niet nodig. Ik probeer iedere training mee te doen en hoop dat ik fit kan blijven."

"Als je mist fluiten ze je uit, maar als je scoort ben je de held"

Na een slechte eerste helft, vlotte het na rust wel wat meer bij de Leeuwen. “Onze aanvalsdrang leidde al snel tot de gelijkmaker, maar daarna was het rommelig langs beide kanten. Gelukkig valt die tweede goal dan toch nog. Of ik getwijfeld heb? Ik wilde eerst nog opzij leggen naar Ante (Vukusic, nvdr.), maar besloot dan toch maar om mijn kans te gaan.”

“De Vlamynck kwam goed uit en dus moest ik wel voor eigen geluk gaan. Hij zat er nog eventjes bij, maar gelukkig gaat de bal binnen. Als je die kans mist fluiten ze je uit, maar als je scoort ben je de held”, besluit de ervaren rot met de glimlach.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties