Van Holsbeeck gaat los: "Anderlecht moet Ajax én Barcelona voorbij"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 117 reacties
Van Holsbeeck gaat los: "Anderlecht moet Ajax én Barcelona voorbij"
Foto: © Photonews

Herman Van Holsbeeck geniet. RSC Anderlecht slaagde er namelijk in om met eigen kweek te overwinteren in Europa. En de manager van paars-wit wil zelfs nog een stapje verder gaan. "We willen onze jeugd beter begeleiden dan Ajax en FC Barcelona."

  • "Anderlecht moet niet verkopen"
  • Defour opent ogen van jongeren
  • Beter doen dan Ajax en Barça

En dat is een grote uitspraak. Maar eerst een ander doel: de kern bijeen houden om volgend seizoen echt potten te breken in de Champions League. "Anderlecht moet niet verkopen", herhaalt Herman Van Holsbeeck nog eens in Het Nieuwsblad. "Een ploeg die in januari een speler van Anderlecht wil zal tot drie keer meer moeten bieden dan de marktprijs."

"Steven Defour speelt een grote rol in dat verhaal", gaat de manager van paars-wit verder. "Na zijn avontuur bij FC Porto maakt hij de jongeren duidelijk dat het buitenland niet altijd beter is. Zegt Victor Vazquez dat Youri Tielemans maar een gewone speler is? Zelfs een blinde kan zien dat er maar en tiental clubs zijn die in staat zijn om hem aan te trekken."

Ondertussen gooien de echte jonkies hoge ogen in de Youth Champions League. "In de ranglijst van beste Europese opleidingscentra zijn we inmiddels geklommen naar plaats zeven. Het is ons doel om een betere begeleiding aan te bieden dan Ajax en FC Barcelona. Onze jongeren moeten zich niet blindstaren op Adnan Januzaj, maar op Charly Musonda Junior. Hij speelt in het tweede elftal van Chelsea, maar wat als hij hier was gebleven?"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties