From zero to hero: de weg van 'Big Fella' bij United

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 21 reacties
From zero to hero: de weg van 'Big Fella' bij United
Foto: © Photonews

De transfer van Fellaini naar Manchester United werd vorig seizoen één van dé flops van het seizoen genoemd. De laatste weken sloeg hij keihard terug, onder meer met zijn knappe goal van gisteren. Een overzicht van de weg van 'Big Fella'.

Door Sander De Graeve

Pruikengekte

Toen Fellaini tekende voor United was er al kritiek, maar het werd niet richting de spelers zelf gestuurd. David Moyes kreeg de volle laag (zie hieronder). De komst van de imposante Belg zorgde eerst voor een stormloop op afro-pruiken in Manchester.

De vloek van Moyes

De transfer van Fellaini werd gezien als een paniekaankoop van David Moyes. Op Transfer Deadline Day vorig jaar greep hij naast een aantal grote namen, waaronder Ander Herrera, en betaalde hij meer dan nodig was voor Fellaini.

De middenvelder met het kroeshaar werd ook door Moyes naar Everton gehaald en daardoor werd zijn lot in de ogen van de fans automatisch aan dat van Moyes gelinkt. Met de manager liep het heel slecht af bij United en Fellaini werd daar deels het slachtoffer van.

Out, out, out

Met blessures had de Belgische middenvelder ook geen geluk in zijn eerste seizoen. Vooral een polsblessure bleef erg lang aanslepen, waardoor de stempel van miskoop stevig op zijn voorhoofd bleef staan.

In zijn eerste campagne bij Manchester United kwam hij maar twaalf keer aan de aftrap. The Daily Telegraph zette hem uiteindelijk in het lijstje van de tien grootste miskopen van dat seizoen.

Comeback

Voor het seizoen hoorden we vaak dat Fellaini mocht vertrekken van nieuwbakken United-coach Louis Van Gaal. Toch knokte hij zich de laatste weken in de ploeg. Hij was erg belangrijk in de slotminuten tegen Chelsea. De goal van Van Persie kwam er na een kopslag van de lange Belg.

Gisteren kwam dan dé bevestiging. Hij kopte na een machtige sprint raak tegen een verbouwereerde Stoke-defensie. Kan hij het volhouden? We hopen alvast van wel.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties