Hasi streng voor bekermatch: "Een speler kon groter zijn dan ik, maar hij zou niet scoren"

Hasi streng voor bekermatch: "Een speler kon groter zijn dan ik, maar hij zou niet scoren"
Foto: © SC

Anderlecht en de Beker, geen al te mooi huwelijk de laatste tien jaar. Elk seizoen worden de Brusselaars er wel voortijdig uitgeknikkerd. Het is al van 2008 onder Ariël Jacobs geleden dat ze nog eens de eindzege haalden. Maar Besnik Hasi wil daar verandering in brengen.

Johan Walckiers in Anderlecht

Besnik Hasi moet sowieso gaan aanpassen, maar wil niet horen van verminderde ambities. "De Beker is heel belangrijk. We hebben al onze doelen van voor het seizoen nog in het vizier. Maar we weten dat het niet vanzelf gaat gaan. RC Mechelen schakelde Genk uit. In de competitie gaat het minder, maar dat heeft niks met de beker te maken", aldus Hasi.

Als ze het niet verdienen, spelen ze niet

Om zijn spelers te laten doordringen van het belang, gaat Hasi zelfs op afzondering. "Ik wil van geen onderschatting weten. Ik zal de spelers dat nog eens goed op het hart drukken. We hadden het al moeilijk tegen Patro. We hebben Racing drie keer gescout en we kennen hun kracht."

Mogelijk krijgen jongens als Kawaya en Bastien speeltijd. Ook Dendoncker wordt in de basis verwacht. "Er zijn een paar jongens van de U21 die zich in de kijker gespeeld hebben. De rest van de jongens die niet veel speelden? Als ze het niet verdienen, spelen ze niet. Zo simpel is het."

Ze moeten slimmer en professioneler worden

Hasi wou ook nog eens terugkeren op de fouten die gebeurden tegen Club Brugge. "Die onnodige fouten moeten er uit. Ik heb tijdens de tactische bespreking wel vijftien keer benadrukt dat Club sterk is op stilstaande fases rond de zestien. Ze moeten slimmer en professioneler daarmee omgaan."

"En gestalte is ook geen excuus. Het heeft te maken met de juiste ingesteldheid. Een speler kon groter zijn dan ikzelf, maar hij zou toch niet scoren op zo'n fase."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties