Genk-coach McLeish gaat koers wijzigen

Robby Morren
Robby Morren
| 11 reacties
Genk-coach McLeish gaat koers wijzigen
Foto: © photonews

Racing Genk strijdt zondag in de Ghelamco Arena tegen Gent om een plaats in de hoogste regionen van het klassement. Alex McLeish zal zeker een andere koers varen dan tegen Cercle Brugge.

Robby Morren in Genk

  • Geen 4-3-3 tegen Gent
  • Tevreden over Anele en Gerkens
  • Counters moeten beter

Genk won dan wel met 0-1 op het veld van Cercle, de Schotse oefenmeester noemde de vertoning niet zomaar 'beschamend'. Hij trok lessen uit die wedstrijd. "We kunnen niet in een 4-3-3 tegen Gent voetballen, dat zullen we aanpassen."

"Ik wil spelers graag op hun beste positie uitspelen, maar door de vele blessures lukt dat niet altijd. Zo doet Anele het uitstekend voor het team op de linksback. Okri moest op zijn beurt veel achteruitlopen en ook Gerkens, een aanvallend ingestelde speler, moet zijn spel aanpassen. Gelukkig is hij een intelligente voetballer."

McLeish beseft maar al te goed dat hij goed wegkwam tegen Cercle en is op zijn hoede voor AA Gent. "Ik heb Gent tegen Lommel zien spelen en ik heb heel wat video's bekeken. Zij spelen heel goed georganiseerd en dat zullen wij ook moeten doen. Hopelijk levert dat een goed resultaat op zondag."

We staan nu gedeeld vierde. We hebben het dus nog niet zo slecht gedaan. (Alex McLeish)

De coach besteedde de afgelopen dagen heel wat tijd aan de counter. "We hebben de counters niet goed uitgespeeld tegen Cercle. Daar hebben we op training aan gewerkt en ik heb enkele video's getoond."

Hoeveel punten wil McLeish nog graag halen voor de winterbreak? "Ach, ik zet daar geen getal op. We willen gewoon zo hoog mogelijk eindigen. We tellen nu slechts 1 puntje minder dan Gent, dan mag ik toch vaststellen dat we het de afgelopen periode nog niet zo slecht hebben gedaan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties