Lombaerts stelt de natie gerust: "Het komt allemaal goed voor het EK"

Lombaerts stelt de natie gerust: "Het komt allemaal goed voor het EK"
Foto: © Photonews

Nicolas Lombaerts is sinds het afscheid van Daniel Van Buyten een vaste waarde geworden achteraan bij de Rode Duivels. De verdediger is het dan ook niet eens met alle kritiek die de nationale ploeg over zijn hoofd gegoten krijgt. "We zijn nog altijd maar België", aldus de speler van Zenit.

Volgens Lombaerts worden er te veel eisen gesteld door de buitenwereld van de spelers. "De verwachtingen zijn sinds de start van het WK hoog . Misschien wel té hoog. Ik vind dat we het verre van slecht gedaan hebben. We hadden kunnen winnen van Argentinië, want ik vond ze niet beter dan ons, maar soms hangt het af van details en wat meeval", zegt hij in FAN.

Als we vierde staan, zal het zo slecht wel niet zijn

"Duitsland, Nederland en Argentinië hebben toch ook geen weergaloos tornooi gespeeld? Brazilië heeft geprobeerd om sambavoetbal te spelen en is met 7-1 afgeslacht door de Duitsers. En vergeet niet: we zijn nog altijd maar België. We hebben goede spelers en mogen terecht hoog mikken, maar als we nu nog steeds op de vierde plek op de FIFAwereldranking staan, zal het zo slecht toch niet zijn?"

De kritiek binnen de spelersgroep op Marc Wilmots zou nog meevallen. "Ik kan alleen voor mezelf spreken en ik klaag niet, want ik ben al blij dat ik speelkansen krijg. (grijnst) Ach, kritiek mag er zijn, maar ik stel me er soms wel vragen bij. Zo was het volgens de pers tegen IJsland defensief slecht."

Er is geen reden tot paniek

"Vier dagen later, tegen Bosnië, sprak men over een sterke defensieve prestatie, terwijl het dezelfde spelers waren, maar trok het aanvallend weer op niets. Zo blijf je bezig, natuurlijk. We zijn niet weggespeeld, hé. Geloof me, er is geen enkele reden tot paniek. Ik heb er alle vertrouwen in dat het allemaal goed komt voor het EK.'

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties