Talent van Mallorca tekent bij Real Madrid

Talent van Mallorca tekent bij Real Madrid
Foto: © SC

Real Madrid heeft bevestigd dat Marco Asensio een contract heeft ondertekend bij De Koninklijke. De Spanjaard, een beloftevolle middenvelder die momenteel voor Mallorca uitkomt, zal het seizoen uitdoen bij zijn huidige club.

Marco Asensio, die ook speelt in de nationale U19-ploeg van Spanje, heeft een zesjarig contract getekend bij de huidige Champions League-winnaar. “Ik heb beslist om naar Madrid te gaan, en ik ben heel gelukkig met deze beslissing” gaf de Spanjaard mee, na Mallorca’s 1-0 verlies tegen Sporting Gijon vorig weekend.

Interesse van Barcelona

De beloftevolle middenvelder van Mallorca kon ook rekenen op interesse van Arsenal, Manchester United, Chelsea, en… Barcelona. De Catalanen kwamen reeds deze zomer dichtbij een deal met Asensio, dat uiteindelijk niet doorging.

Profiel

Carlo Ancelotti, veldmeester bij Madrid, beschreef Asensio vorige week nog als “een grote speler”. Bij voetbalkenners staat Asensio bekend als een groot Spaans talent. Bij zijn huidige club Mallorca, dat uitkomt in de Segunda Division, speelde Asensio volgende statistieken bij elkaar dit seizoen:

Gespeelde wedstrijden       14

Basisplekken                      14

Doelpunten                          3

Gele kaarten                        2

Uitsluitingen                        0

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties