Lyon houdt het razendspannend bovenaan in Frankrijk

Jeroen Evens

Olympique Lyon heeft zich vanavond op eenvoudige wijze de meerdere bewezen tegenover Caen. In de openingswedstrijd van de 18e speeldag won het in eigen huis met 3-0, waardoor het terugkomt tot op één punt van PSG, en twee van leider Marseille.

Lyon heeft logischerwijs de drie punten gehaald tegen hekkensluiter Caen. Er was een groot klasseverschil tussen de (huidige) nummer drie en nummer twintig, en de 3-0 score was dan ook niet overdreven.

Topschutter Alexandre Lacazette voelde zich vanavond weer goed in zijn sas. Al na zeven minuten zorgde hij voor het openingsdoelpunt. Lyon kreeg een discutabele penalty toegekend, waar Lacazette van profiteerde om zijn veertiende van het seizoen binnen te knallen.

Lyon domineerde de wedstrijd en drong Caen achteruit tot aan hun eigen zestien meter. De hekkensluiter kon niet veel klaarmaken vanavond, maar beschikte wel over een geweldige Rémy Vercoutre, die de score tot aan de rust kon beperken tot 1-0.

Hetzelfde spelbeeld was waar te nemen in de tweede helft, en het was afwachten tot wanneer Lyon de score ging uitdiepen. Na 57 minuten was het zo ver. Na een corner kwam de bal bij -opnieuw- Lacazette, die aannam en hoog binnenknalde. Vercoutre had geen kans en Lyon op dubbele voorsprong.

Slechts enkele minuten later zorgde Benzia voor een logische eindstand: 3-0. Lyon miste nog een penalty en liet de rest van de wedstrijd ook na om de score nog verder op te drijven.

Met deze overwinning sluit Lyon opnieuw aan bij PSG en Marseille, en zorgt ervoor dat we een daverend spannende Ligue 1 te zien krijgen dit jaar.