Scheidsrechter van 'spookcorner' krijgt verplichte rust

Scheidsrechter van 'spookcorner' krijgt verplichte rust
Foto: © SC

Scheidsrechter Nicolas Laforge en lijnrechter Nicolas Ponsar, de twee 'schuldigen' van de spookcorner op Genk afgelopen weekend, worden door de Referee Office van de KBVB even op non actief gezet. "Maar het gaat niet om een schorsing", laat men erbij weten.

"Door de gebeurtenissen van zaterdag naar aanleiding van de wedstrijd KRC Genk - KV Kortrijk heeft het Referee Office, in samenspraak met beide refs Nicolas Laforge en Nicolas Ponsar, besloten om een wijziging aan te brengen in de aanstelling van deze twee scheidsrechters", laat men weten vanuit de KBVB.

In januari mogen ze terug fluiten

De twee worden de komende weken dus niet aangeduid voor eersteklassematchen. "Het gaat niet over een schorsing maar over een wijziging. Daardoor willen we Laforge en assistent Ponsar de nodige rust geven om de zaak te laten bekoelen", zegt de voormalige topscheidsrechter in Het Nieuwsblad.

"Beiden zullen tijdens de komende twee speeldagen niet actief zijn. We willen alle kalmte bewaren in deze belangrijke fase van de competitie, maar zowel Nicolas Laforge als Nicolas Ponsar zullen in januari terug op het veld staan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties