MPH tevreden met loting, maar... "Iedereen verwacht simpele kwalificatie. En daar schuilt het gevaar"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 4 reacties
MPH tevreden met loting, maar... "Iedereen verwacht simpele kwalificatie. En daar schuilt het gevaar"
Foto: © Photonews

Club Brugge werd gisteren in de Europa League gekoppeld aan Aalborg BK. De reacties in het blauw- zwarte kamp zijn dan ook meer dan positief. Ook Michel Preud'homme is tevreden. "We hadden ook een enorm zware tegenstander kunnen loten."

Cédric De Volder in Brugge

"Het is inderdaad geen slechte loting", aldus Michel Preud'homme. "En dat zeg ik niet omdat Aalborg BK een zwakke tegenstander is, maar net omdat we enkele lastige ploegen hebben weten te ontlopen."

Club Brugge versloeg dit seizoen al Brøndby IF en FC Kopenhagen en moet nu een derde Deense club aan de kant schuiven. Maar net daar schuilt het gevaar. Iedereen verwacht dat we gemakkelijk zullen kwalificeren, hé."

"Bovendien komt er nog een transferperiode en ligt de Deense competitie nog eventjes stil", gaat de blauw-zwarte veldheer verder. "En dat vind ik eigenlijk allemaal niet leuk. Ik wil graag alles van een tegenstander weten."

RSC Anderlecht lootte met Dinamo Moskou een zwaardere tegenstander, maar paars-wit droomt van de finale van de Europa League. Hoe realistisch is het dat anno 2014 een Belgische club het tot een Europese finale schopt? 

Een Europese finale kan op termijn een doel zijn voor de Belgische teams

"Er is altijd kans", besluit Preud'homme. "Maar je moet een pak grote namen uitschakelen. Ik herinner me dat ik met FC Twente won van Zenit én Rubin Kazan. Vervolgens was het einde verhaal tegen Villarreal. (lacht) Laat ons zeggen dat zo'n finale misschien op lange termijn een doel kan zijn voor de Belgische teams."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties