Anderlecht richt pijlen op Charleroi-smaakmaker

Anderlecht richt pijlen op Charleroi-smaakmaker
Foto: © photonews

Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck wil zo snel mogelijk werk maken van versterkingen. De centrale verdediger moet er op 5 januari staan, maar een extra aanvaller is ook geen luxe. En daarbij denkt paars-wit vooral aan Neeskens Kebano.

Anderlecht vreest dat de meeste Belgische ploegen zware bedragen gaan vragen voor hun spelers, maar bij Charleroi maken ze wel een kans om de smaakmaker voor een 'juiste' prijs weg te halen. De relaties tussen beide clubs zijn immers uitstekend.

Dat heeft veel te maken met Mogi Bayat, de makelaar die bij de twee ploegen kind aan huis is, en bij Charleroi een mandaat heeft. In het verleden werden er immers al goeie zaken gedaan tussen de Carolo's en de Brusselaars. Anderlecht stuurde al verschillende huurlingen richting Henegouwen.

Goeie zaken in het verleden

En vorige winter haalde Anderlecht nog David Pollet op bij Mambourg. Geen onverdeeld succes, maar het toont aan dat de Zebra's niet weigerachtig staan tegenover mogelijke aanbiedingen. Zeker niet nu ze na halfweg het seizoen al zo goed als gered zijn. Dat er nog een kans is op play-off 1 maakt de zaak iets moeilijker, maar niet onoverkomelijk.

Neeskens Kebano speelt al een heel jaar op hoog niveau en is precies wat Anderlecht zoekt: een creatieve speler die met een flits ook een wedstrijd kan beslissen. Daar ontbreekt het paars-wit dit seizoen aan: iemand die hen door de moeilijke matchen kan sleuren.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties