Dury: "Trots dat ik hem gekend heb, maar dit is gewoon veel te vroeg"

Dury: "Trots dat ik hem gekend heb, maar dit is gewoon veel te vroeg"
Foto: © photonews

Het overlijden van Junior Malanda is hard aangekomen, ook op het oefenkamp van Zulte Waregem in Spanje. Francky Dury en de hele ploeg zijn dan ook in shock. "20 jaar, dit is gewoon veel te vroeg."

"Dit komt zo hard aan", aldus Dury tegen Sporza. "Ik heb de spelers toegesproken en als je dan ziet hoe de kopjes van die spelers naar beneden gingen ... Junior was een heel graag geziene jongen."

"Hij wou gewoon spelen, de positie maakte hem niets uit. Na twee trainingen was hij graag gezien: hij nam de zak ballen als er eentje bleef staan, hij hielp altijd alle coaches", is de coach vol lof voor Malanda.

Een klap, een verlies van een vriend

Het komt dan ook hard aan bij Dury en de spelers: "Dit is een klap, een verlies van een jonge beloftevolle speler, maar ook van een vriend. Dit is gewoon te vroeg, het doet pijn - echt waar."

"Ik herinner me nog dat hij drie dagen na zijn transfer naar Duitsland in mijn kantoor stond om me een shirt van Wolfsburg te overhandigen."

"Dat truitje ligt nog altijd op mijn bureau. Ik ben trots dat ik hem heb gekend. We moeten hier even bij stilstaan, het noodlot kan zo snel toeslaan." 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties