Defour doet zijn deel: "Leren om meer smeerlapjes te worden"

Defour doet zijn deel: "Leren om meer smeerlapjes te worden"
Foto: © SC

Steven Defour heeft nog niet zijn beste niveau gehaald bij Anderlecht, dat geeft hij zelf grif toe. Maar daar gaat verandering in komen en hij wil ook het niveau van zijn ploegmaats optrekken.

Op stage in La Manga legde hij de basis. "De voorbije dagen zijn héél belangrijk geweest voor mij. Sinds ik bij Anderlecht ben, heb ik me fysiek nog niet zo goed gevoeld als nu. Ik kon geen drie matchen per week aan, maar dat was logisch, want ik had dat drie jaar niet meer gedaan."

Maar tijdens die week in Spanje maakte hij indruk tijdens de loodzware trainingen. Vooral met zijn inzet. "Soms enerveer ik me op training. Dan zijn ze te braaf en dan vind ik het het moment om er wat olie op te gooien. Dan zeg ik bij mezelf: stop en niet verder."

"Dat komt wel met de jaren, maar het heeft ook met het karakter van de spelers te maken. De jongeren zijn allemaal heel leergierig, maar ze zijn te weinig smeerlapjes. Als de tegenstander plots uitbreekt, moet je op het middenveld al eens een fout durven maken. Die boodschap probeer ik hen door te geven."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties