Reactie Essevee wist voor wie het vandaag moest winnen: "De tristesse zat in de hele ploeg"

Essevee wist voor wie het vandaag moest winnen: "De tristesse zat in de hele ploeg"
Foto: © photonews

Zulte Waregem heeft er drie punten bij na de overwinning op bezoek bij Waasland-Beveren. Drie deugddoende punten, waardoor de redding nu echt wel zo goed als binnen is. De nieuwkomers maakten het verschil, maar ook zij wisten voor wie ze vandaag moesten winnen.

Aernout Van Lindt in Beveren

"Ons redden is natuurlijk het belangrijkste", aldus nieuwbakken spits Ghislain Gimbert. Hij scoorde meteen in zijn eerste match voor Essevee, maar spreekt vooral over het teambelang. En over de overleden ex-teamgenoot.

"Het was duidelijk deze week: we moesten winnen voor Malanda. Deze overwinning dragen we dan ook graag op aan hem. Ook voor de fans was dat duidelijk belangrijk", aldus de doelpuntenmaker.

Het is en blijft een shock

Ook de andere matchwinnaar - Alessandro Cordaro - was kristalhelder: "Het klopt dat ik hem niet persoonlijk kende, maar deze week voelde je de tristesse in de hele ploeg. Iedereen hield van hem, dus wilden we voor hem winnen."

"Ik heb vaak tegen hem gespeeld, toen ik van zijn overlijden hoorde was het echt een shock. Vandaag winnen was dan ook heel erg belangrijk voor iedereen binnen onze ploeg."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties